Griekenland Andros 12 dagen individueel

Andros is een eiland van de Cycladen-groep en ligt in de Egeïsche Zee. Eind 2015 heeft de Europese Wandel Organisatie ERA dé Andros Route (in totaal 100 km lang) gecertificeerd als Leading Quality Trail/Best of Europe. Deze trektocht volgt de 10 etappes van deze Andros Route van zuid naar noord.

  • trektocht over de 100 km lange Andros Route
  • prachtige boogbruggen en elegante duiventorens
  • verblijf in kleinschalige hotels en appartementen
  • bagagevervoer 

Andros Route

Er is gekozen voor de zuid-noord richting, omdat de opbouw qua wandelduur beter is en omdat je dan eindigt in de veerhaven, wat je flexibeler maakt voor de terugreis. De etappes zoals ze zijn vastgesteld voor de Andros Route eindigen lang niet altijd op een plaats met accommodatie. Sommige etappes zijn daarom wat uitgebreid zodat je wél bij een accommodatie uitkomt. Je kunt genieten van schitterende uitzichten, afwisselend groen en rotsachtig terrein, veel watertjes en een rijke flora! 

Cycladen

De Cycladen liggen in een kring (‘kyklos’) rondom het heilige eiland Delos of Dilos. Dit zou de geboorteplaats zijn van Apollo en Artemis, en daarom was Delos in de 7e eeuw voor Christus het religieus centrum van Ionië. De huidige hoofdstad is Ermoupoli. De Cycladen zijn tegenwoordig vooral bekend om hun vierkante witte huisjes met blauwe deur- en raamstijlen.

Andros

Andros is het meest noordelijke eiland van de Cycladen. Het is het op één na grootste eiland van deze groep met een oppervlakte van circa 380km2. Het is behoorlijk geaccidenteerd; de hoogste top is bijna 1000 meter. Het is het waterrijkste en daarmee ook groenste eiland van de Cycladen. Je vindt er het hele jaar door watervalletjes, riviertjes en beekjes. De bronnen van Sariza geven zóveel water, dat het wordt gebotteld. Er zijn prachtige boogbruggen en elegante duiventorens.
Andros heeft geen luchthaven, maar ligt wel dicht bij Athene (2 uur varen vanaf Rafina). Het is een rustig eiland, zonder grootschalig vertier. Het trekt vooral natuur- en rustzoekers; de bezoekers zijn voornamelijk Grieken en in mindere mate buitenlandse toeristen.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Griekenland Andros 12 dagen individueel

Dagen 12
Lopen 10
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 790
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.
De genoemde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. 

dag 1 Amsterdam-Athene-Rafina-Gavrio-Ormos Korthiou

Vanaf de luchthaven van Athene ga je met de lijnbus naar Rafina (40 minuten), dan met de boot naar Gavrio (2 uur) en tenslotte met de lijnbus naar Ormos Korthiou, waar het arrangement start. De accommodatie-eigenaar wacht je op bij de bushalte en brengt je naar de accommodatie. 

overnachting: Ormos Korthiou

dag 2 langs het Epano Kastro naar Ormos Korthiou

Een rustige inloopwandeling. Je wordt naar het startpunt gebracht, waar de landweg naar de brug van Dipotamata aftakt van de asfaltweg Chora - Ormos Korthiou. Na de brug stijg je over paden en landwegen tot het kasteel "Epano Kastro Faneromenis". Na een bezoek aan het kasteel met de Faneromeni kerk wandel je door weiden omlaag tot een kalderimi. Deze brengt je door het dorp Kochilou en dan verder omlaag richting Ormos Korthiou. Een klein ommetje brengt je naar "Grias to Pidima" strand, waar het oudje dat het kasteel had verraden zich van de rotsen heeft geworpen.

looptijd/afstand: 3,5 uur / 9,8km
stijgen/dalen: 310 meter / 630 meter
overnachting: Ormos Korthiou

dag 3 van Ormos Korthiou naar Vrachnou en Chora

Je wandelt langs de dorpen Meso Vouni en Exo Vouni, door oude landbouwgebieden en door ruige natuur tussen de bergketens Gerakonas en Rachi. Onderweg heb je indrukwekkend uitzicht op de bergen en de zee. De route-etappe eindigt in het dorpje Vrachnou, hiervandaan wandel je door naar Chora zelf. Chora is een klassiek dorp, o.a. beroemd om de ‘kamara’, een boog naar een eilandje met de ‘lage burcht’.

looptijd/afstand: 5,5 uur / 13,5 km
stijgen/dalen: 680 meter / 635 meter 
overnachting: Chora Niborio

dag 4 van Chora langs het Panachrandou klooster naar Menites

Je wandelt Chora uit en gaat via Vrachnou door de vlakte van Livadia naar de kruising “Petrias”. Hier stijg je over een breed ommuurd pad tot het bewoonde Panachrandou klooster. Je moet wat overhebben voor het klooster, maar het is zeker de moeite waard! Het ligt prachtig op de berghelling en wordt bewoond door gastvrije monniken. Kom je vóór 2 uur aan, dan kun je de fraaie schilderingen in de kerk bewonderen; een van de monniken doet dan de kerkdeur voor je open. Na het bezoek daal je weer af via hetzelfde brede pad tot de kruising “Petrias”, een eindje boven de Stolichmeni brug. Deze klassieke boogbrug steek je over. Tenslotte nog een rustige stijging tot Menites, het dorp met de fraaie bronnen. In Menites word je opgehaald en teruggebracht naar Chora.

looptijd/afstand: 6 uur / 14,3 km
stijgen/dalen: 845 meter / 645 meter
overnachting: Chora Niborio

dag 5 van Menites via Niborio naar Apikia

Vanuit Menites wandel je al dalend richting Chora, langs de vele fraaie bronnen en bruggetjes van de dorpen Lamira en Ypsilou. Vóór Chora Niborio buig je naar het noorden en stijg je tot je in Apikia bent. Hier bevinden zich de Sariza bronnen; het water wordt gebotteld en in heel Griekenland verkocht. Net vóór het plein ga je links voor een uitstapje naar Pythara: een reeks watervalletjes in een charmante stroom.De accommodatie ligt vlak bij het pleintje.

looptijd/afstand: 4 uur / 11,9 km
stijgen/dalen: 510 meter / 410 meter
overnachting: Apikia

dag 6 van Apikia over de bergkam naar Arni

VVanuit Apikia stijg je naar het dorpje Vourkoti; daar is weliswaar een taverna maar die tref je zelden open. De wandeling vervolgt over een lange kam met uitzicht naar zowel het zuiden als het noorden. Langs de Profitis Ilias kerk met Panagia kapel krijg je prachtig uitzicht op de zee aan westzijde. Je wandelt verder naar het verspreid liggende dorp Arni, met diverse kerkjes en goede bronnen. Vanaf Arni word je teruggebracht naar Apikia.

looptijd/afstand: 5,5 uur / 14,3 km
stijgen/dalen: 775 meter / 695 meter

overnachting: Apikia

dag 7 van Arni over oude kalderimia naar Batsi

Je wordt weggebracht naar Arni; je bagage gaat naar Batsi. Je wandelt door de rest van het verspreid liggende dorpje Arni, over kalderimia, bospaadjes en landwegen. Voornamelijk dalend kom je in Katakilos, een wat meer levendig dorp op de westhelling. Na een pauze bij het café stijg je naar de Agia Anna kerk op een volgend bergkammetje. Vanaf de kam daal je af naar Batsi, steeds met prachtig zicht op de baai. Het is een relatief korte wandeling, wat je de gelegenheid geeft om wat tot rust te komen in dit charmante badplaatsje veel veel faciliteiten.

looptijd/afstand: 3 uur / 11,3 km
stijgen/dalen: 235 meter / 690 meter
overnachting: Batsi

dag 8 van Apikia naar Paleopolis

Omdat er twee routes zijn tussen Apikia en Batsi, start je met een transfer terug naar Apikia. Vanuit Apikia wandel je over kale hoogvlakten naar Ano Pitrofos met het Olijfpers Museum (open op afspraak). Vandaar wandel je over de klassieke verbindingsweg naar de westzijde van het eiland. Nog op de hoogvlakte buig je af naar het westen en daalt af naar Paleopolis. De wandeling eindigt bij het museum van Paleopolis (alleen donderdagochtend open). Per taxi ga je terug naar Batsi.

looptijd/afstand: 5 uur / 15 km
stijgen/dalen: 705 meter / 825 meter
overnachting: Batsi

dag 9 van Ano Pitrofos naar Batsi

Per taxi ga je terug naar Ano Pitrofos. De wandeling start het eerste uur over dezelfde route als de dag ervoor, tot de kruising boven Paleopolis, maar het is een heerlijk stuk en veel prettiger én korter dan van Paleopolis weer stijgen naar de hoogvlakte. Op de hoogvlakte ga je verder over de klassieke verbindingsweg, met schitterend uitzicht over de westzijde van het eiland. Je passeert het dorp Ano Aprovatou met restaurant "het balkon van de Aegean",  helaas niet altijd open. Vandaar daal je via een klassieke brede kalderimi weer af naar de haven van Batsi.

looptijd/afstand: 4 uur / 13 km
stijgen/dalen: 270 meter / 710 meter 
overnachting: Batsi

dag 10 van Batsi via Agios Petros dorp naar Gavrio

De wandeling start bij de haven van Batsi, waar voldoende gelegenheden zijn voor een kopje koffie en lunchinkopen. Je stijgt over bergpaadjes naar het Agias of Zoodochos Pigi klooster, waar je een bezoek kunt brengen als je kleding erop is aangepast. Na de hoogvlakte stijg je nog een stukje door tot een volgende hoogvlakte. Dan is het verder dalen.  Je komt door het dorp Agios Petros met de fraaie dorpsbron en ziet de bekende wachttoren op de helling liggen. Dan daal je helemaal af tot je in de haven van Gavrio bent gearriveerd.

looptijd/afstand: 4 uur / 11 km
stijgen/dalen: 475 meter

overnachting: Gavrio

dag 11 langs de watermolens van Frousei naar Gavrio

Je wordt weggebracht naar het startpunt van de zeer gevarieerde “watermolen-wandeling”, net voorbij het Agia Irini kerkje. Je kunt optioneel een ommetje maken naar de Agios Stathis kerk: een charmant kerkje op de berghelling (20 minuten extra). Dan wandel je door de beschaduwde vallei langs de vele molenruïnes. 
Bij de Amolochos brug, na 2½ uur, begint de geleidelijke klim naar de dorpjes Amolochos en Bliometi. In Bliometi is de klassieke Gianouli-Dimitri woontoren opgeknapt en wordt weer bewoond; je ziet hem liggen vanaf een afstandje. Je stijgt verder over een kam met schitterend uitzicht over zee naar het oosten, tot je bij het Stavros kerkje bent; vandaar buig je af naar het westen. Bij de Profitis Ilias kerk ga je weer dalen. Je komt langs enkele kerkjes van Ano (“Boven”) Gavrio en daalt dan verder naar de haven van Gavrio, waar de wandeling eindigt.
Je kunt de wandeling ook eindigen in Bliometi of Ano Gavrio en daar een taxi bellen om je naar Gavrio terug te brengen. 

looptijd/afstand: 6 uur / 17,2 km
stijgen/dalen: 615 meter / 920 meter

overnachting: Gavrio

dag 12 vertrek

Je wandelt naar de haven en vaart terug naar Rafina. Daar neem je de bus naar de luchthaven van Athene. NB: Mocht je een vroege vlucht hebben, dan vaar je de avond tevoren al naar Rafina en overnacht daar (meerprijs). Het hotel heeft een shuttlebus waarmee je naar de luchthaven wordt gebracht.

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: 26 maart t/m 24 mei 2023 en 5 september t/m 23 oktober 2023 (laatst mogelijke terugreis datum)

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  € 945,--
3 personen, samenreizend (driepersoonskamer) € 790,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer) € 915,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) € 795,--

Periode: 25 mei t/m 22 juni 2023 en 28 augustus t/m 4 september 2023

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  € 975,--
3 personen, samenreizend (driepersoonskamer) € 795,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer) € 945,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) € 825,--

Periode: 23 juni t/m 3 juli 2023 en 20 augustus t/m 27 augustus 2023

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  € 995,--
3 personen, samenreizend (driepersoonskamer) € 825,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer) € 975,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) € 845,--

Periode: 4 juli t/m 19 augustus 2023

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  € 1025,--
3 personen, samenreizend (driepersoonskamer) € 855,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer) € 1035,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) € 895,--
      
Prijs is per persoon en exclusief vluchten.

De genoemde data zijn de periodes waarin de reis valt, dus niet de vertrekdata. Als je reis in meerdere periodes valt, wordt de prijs berekend naar rato van het aantal dagen in iedere periode.

Bij de prijs inbegrepen

* 11 overnachtingen waarvan 8 inclusief ontbijt
* wandelkaart van Andros 
* GPS-tracks, gedetailleerde routebeschrijvingen en ingetekende kaartjes van alle wandelingen conform het programma
* boekje Hiking op Andros van Andros Routes
* bijdrage aan het onderhoud van de paden
* bagagevervoer en transfers conform programma
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Athene (kan via ons geboekt worden) 
* vervoer Athene-Rafina v.v. (er gaat een lijnbus, deze doet er ongeveer 45 minuten over) boot naar Andros vertrekt eind van de middag, teurg gaat de boot in de ochtend
* 2 x ontbijt (Ormos Korthiou), lunches, snacks, diners en overige uitgaven van persoonlijke aard
* toeristenbelasting/overnachtingsbelasting € 0,50 tot € 3,-- per kamer per nacht
* reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol
* excursies wanneer niet vermeld in de dag tot dag beschrijving of aangegeven als facultatief
* toeslag overnachting Rafina € 20,-- / € 35,-- per persoon (afhankelijk van seizoen)

Vliegticket en transfer naar Andros

Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak.

Je vliegt op Athene, gaat met de lijnbus van de luchthaven naar Rafina en vaart dan in circa 2 uur naar Andros Gavrio. De boten gaan over het algemeen rond half 8 ’s morgens en half 6 ’s middags. De lijnbus op Andros sluit altijd aan op de boot. De boten terug naar Rafina varen rond 10 uur ’s morgens en half 6 ’s middags. De lijnbus van Rafina naar de luchthaven heeft globaal een uurritme en is onafhankelijk van de boottijd.
Als je moet overnachten in Rafina, biedt het hotel een gratis shuttleservice van of naar de luchthaven.

Er zijn vluchten op Athene vanaf Eindhoven en Amsterdam (Transavia en KLM), en diverse luchthavens in Duitsland en België. Reken voor het vervoer van en naar de luchthaven op €45 (inclusief de veerboot).

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan bij ons.

Klimaat

Het klimaat rond de Cycladen is zacht. De dagen zijn al gauw warm, maar de nachten in het voorseizoen nog redelijk koel. In het naseizoen is het dag en nacht rond de 20 graden. Een heftige regenbui is in het voor- en naseizoen zeker mogelijk. Het kan stevig waaien. Dat is in de zomer prettig, omdat de wind verkoelend werkt. In voor- en naseizoen kan het hierdoor fris aanvoelen, hoewel de zon meestal tussen april en oktober voor een heel aangename temperatuur zorgt. Normaliter is een korte broek en t-shirt voldoende, met een blouse of dunne trui en windjack voor als het toch frisser wordt. 

Geld wisselen en pinnen

In Griekenland betaal je met de Euro. Houd er rekening mee dat grote coupures (€50) in veel dorpswinkels en –cafés voor problemen kunnen zorgen. Helaas geven geldautomaten deze biljetten wel uit.

Banken en postkantoren zijn normaliter geopend:
- maandag t/m donderdag: 08:00 - 14:00 uur
- vrijdag: 08:00 - 13:30 uur.

Bagage

De bagage wordt vervoerd, zelf wandel je met een dagrugzak met water, lunch, warme en regenkleding, artikelen voor persoonlijke verzorging, verrekijker/fototoestel etc.

Paklijst

De temperaturen overdag kunnen wisselen, zeker als er een frisse wind staat. Zorg dus voor wandelkleding die je in laagjes kunt dragen: een of twee t-shirts, een blouse, trui, regenjas. 

~ voldoende mondkapjes
~ desinfecterende handgel
~ regenkleding
~ warme kleding (het kan ’s avonds en overdag fris zijn!)
~ goed ingelopen en hoogsluitende bergwandelschoenen 
Enkelomsluitende bergschoenen zijn het beste, omdat je minder makkelijk zwikt en minder op je voeten hoeft te letten tijdens het lopen. Het profiel moet goed zijn, zodat je grip hebt op de ondergrond. De zool moet zo dik en stijf zijn dat je geen steentjes voelt.Voor de meeste wandelingen is een schoen van categorie B of B-C voldoende.
~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds
~ dagrugzak
~ zakmes (niet in de handbagage!)
~ waterflessen
~ uitschuifbare wandelstokken 
~ lepeltje als je onderweg yoghurt wilt eten
~ zitmatje
~ reserve veters en schone sokken (kun je ook als handschoen gebruiken)
~ vliegtuighoes (om de rugzak tijdens de vliegreis te beschermen)
~ bij kloosterbezoek onderweg: pareo voor de dames (schouders en benen moeten bedekt zijn), lange broek of de pijpen van de afritsbroek voor de heren
~  EHBO-artikelen, zoals sterilon/betadine, hechtpleisters, snelverband, sporttape, middelen tegen maag- en darmklachten, reddingsdeken en blaarpleisters (bv. Compeed of Second Skin)
~ aspivenin betenpomp
~ reddingsdeken
~ ORS-sachets en abrikozen/rozijnen/noten/mueslirepen voor snelle aanvulling zout en suikers
~ antizonnebrandmiddel, lippencreme (sunblock) en aftersun
~ zonbescherming voor het hoofd (hoed, pet, sjaal o.d.), zonnebril
~ bevestiging voor bril of zonnebril: de opticien heeft elastische touwtjes waarmee je bril altijd op z’n plaats blijft
~ geldig paspoort of identiteitskaart
~ ticket
~ verzekeringspapieren (of kopie daarvan)
~ European Health Insurance Card: bewijs dat je verzekerd bent tegen ziektekosten, gratis aan te vragen bij je verzekeringsmaatschappij
~ noodzakelijke medicijnen; eventueel navragen bij de apotheek of een medicijnpaspoort nodig is voor Griekenland voor deze medicijnen (is b.v. het geval bij codeïne-preparaten)

Accomodaties

Je verblijft in kleinschalige hotels en appartementen. Afhankelijk van de vluchttijd is het mogelijk dat je de eerste of laatste nacht in een hotel aan de haven van Rafina moet overnachten.

De accommodaties in Ormos Korthiou, Chora, Batsi en Gavrio liggen in de buurt van een strand en hebben diverse gezellige bars, cafées en restaurantjes in de buurt. Daar zijn ook bakkers en supermarktjes voor je lunchinkopen. In Apikia is weinig behalve het hotel zelf, en dat verzorgt ook maaltijden in het bijbehorend restaurant. Alleen in Arni is verder niets, maar eigenaresse Sandy zal graag voor je zorgen.

Drinkwater

Water uit de kraan kun je overal veilig drinken, net als het water dat uit de fonteintjes in de dorpen en gemetselde bronnen onderweg komt. In grote steden (Athene, Thessaloniki) is het water echter niet lekker en kun je beter mineraalwater nemen.

Warm water en electriciteit

Warmwatervoorziening is op veel plaatsen met boilers. Soms moet je die zelf even aanzetten; check dit als je ergens aankomt.
Nederlandse stekkers zijn gewoon te gebruiken in Griekenland.

Maaltijden

Als je geen afspraken maakt, komen de gerechten op tafel in de volgorde waarin de keuken ze kan afleveren. Als je dus eerst rustig de voorafjes/salades wilt eten, kun je die het beste gewoon bestellen,  en zeggen dat je daarna wel verder ziet. Dat is heel normaal; ze kijken wel raar, maar dat komt omdat ze dat van een buitenlander niet verwachten.
Gebruikelijk is dat je met z’n allen van dezelfde schotels prikt, zowel van de salades als de hoofdgerechten. Vraag wel voor iedereen een apart bordje, als dat niet wordt gebracht.
In het binnenland bestel je vaak het vlees en de bijgerechten apart. Vraag dus even of een gerecht met aardappels wordt geserveerd, anders los bijbestellen. Sla en gekookte groente hoort er nooit bij, dat moet je altijd apart bestellen.
Toetjes zijn ongebruikelijk. Soms krijg je fruit of een locale specialiteit aangeboden. Zelf haalt men vaak een ijsje als toetje, maar dan meestal niet in het restaurant, maar gewoon op straat bij een kiosk. Ook onze gebruikelijke koffie toe is lang niet overal mogelijk; dat drink je in een kafenion of bar.
Op de rekening komt ook altijd apart het couvert: dat is een vaste prijs, bedoeld voor het brood en gebruik van servies en bestek. Afhankelijk van het prijspeil ligt het tussen €0,40 tot €1,00.
Voor de huiswijn van het vat vraag je om “chíma”, meestal kun je kiezen tussen rood (kókkino of mávro), wit (lefkó of áspro) of rosé (rosè). Wees niet verbaasd als de rode chima nogal rozé-achtig is, vaak is hij vrij licht.Soorten eetgelegenheden
- taverna: gelegenheid waar men diverse maaltijden serveert
- estiatorio: meestal iets chiquer dan taverna, diverse maaltijden
- psarotaverna: visrestaurant
- psistaria: grill-tent, voornamelijk “stis óras” = gegrild vlees
- kafenion: alleen café, geen eten
- mezedopolio: ouzeri en hapjes, meestal geen maaltijden
Maar: altijd even vragen, soms verzorgen cafées toch maaltijden. Zeker in het binnenland kun je voor (aangename én onaangename) verrassingen komen te staan.

Retsina 
Retsina is een witte wijn, maar neigt in kleur soms naar de rosé. Gebruikte druivenrassen zijn savatiano en rhoditis. De aparte smaak van retsina wordt veroorzaakt door toevoegingen van hars van de aleppoden aan de gistende most. Met de eerste klaring wordt deze hars weer verwijderd.
Deze smaak is in elk geval 3000 jaar oud, want de oude Grieken verzegelden hun kruiken al met een mengsel van hars en gips. Toen later andere methoden van afsluiting werden gevonden, was men gewend geraakt aan de typische harssmaak en ging men hars toevoegen om de vanouds bekende smaak te imiteren. Ook ontdekte men dat deze wrange en droge wijn zeer geschikt was om het altijd olierijke Griekse eten beter aan te kunnen.

Openingstijden

Alle officiële openingstijden ten spijt, zijn winkels en instellingen soms op onverwachte momenten dicht of hebben hun openingstijden veranderd. Verder vind je buiten het seizoen (voor half april en na half oktober) regelmatig winkeltjes en horeca dicht.
Informeer daarom altijd ter plekke naar de juiste tijden! Als je echt iets nodig hebt, vraag dan bij het café of de accomodatie; dan wordt er vaak een oplossing gezocht.
De siësta is zeker in kleinere plaatsjes heilig.

Winkels                 
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00-13.30 uur; dinsdag, donderdag en vrijdag tevens van 17.00-20.30 uur. Supermarkten zijn open van 8.00-20.00 uur en op zaterdag van 8.00-17.00 uur.
Buiten de steden en in toeristenplaatsen vaak aangepaste tijden en ook zondags open.

Musea/ oudheden
Meestal geopend van 8.30 tot 15.00, maar belangrijke en grote sites zijn vaak langer geopend (behalve op zon- en feestdagen). Op belangrijke feestdagen als kerst, oud en nieuw, pasen, 1 mei en pinksteren is nagenoeg alles dicht.

Apotheken
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag 8.00-20.00.

Kiosken
Bijna de hele dag open, tot ’s avonds laat. Ze hebben een wisselend assortiment, maar altijd wel de “basale levensbehoeften” als water, fris, kauwgom, koekjes, zoutjes, papieren zakdoekjes en cigaretten. Daarnaast kunnen er ijsjes zijn, bier, tandpasta, schoensmeer, blikjes vis, tijdschriften, en allerhande andere zaken. Als je iets nodig hebt, gewoon vragen dus.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Categorie 2

De wandelingen liggen tussen 3 en 6 uur netto looptijd (dus exclusief pauzes).
De wandelingen gaan deels over ‘stenès’, (geplaveide) paden tussen muurtjes, deels over landwegen en soms over kleine paadjes. De paden zijn in goede toestand en uitstekend gemarkeerd. Toch liggen er wel losse stenen en kunnen er een paar steile stukjes inzitten. We adviseren je dan ook om voorbereid op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten.
Je wandelt met een dagrugzak met water, lunch, warme en regenkleding, eventueel zwemkleding, artikelen voor persoonlijke verzorging, verrekijker/fototoestel etc. De rest van je bagage wordt vervoerd naar de volgende accommodatie.

Reiswaardering 9,0

Een greep uit de reviews:

 

Pieter

22-10-2018

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: Lekker wandelen

Meeste indruk: -

Ervaring: Ormos Korthiou dit dorp gaf een mooie rustige griekenland ervaring.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014VH Haarlem
KVK nr. 94331715
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice