De Cordillera Blanca is de langste bergketen van Peru en bevat de hoogste toppen. We ronden het hele massief over meerdere passen van 4500 meter en hoger. Gedurende de reis is er voldoende ruimte om met de vriendelijke bevolking in aanraking te komen en hebben we tijd om zowel oude Inca-ruïnes als de hedendaagse cultuur van dichtbij te bekijken.
Vanaf Lima vliegen we naar Huaraz. Om aan de hoogte te wennen maken we 2 dagtochten in de prachtige omgeving. Goed geacclimatiseerd trekken we in 13 dagen (waaronder een rustdag) rond de Alpamayo en komen daarbij over schitterende passen en dicht langs gletsjers. De oversteek over de Quara Quara pas is waarschijnlijk het meest spectaculair: condors zweven vlak boven onze hoofden, er staat een harde wind, ver beneden je twee bergmeren, één lichtgroen en de ander diepblauw met hoog daarachter de blinkend witte perfecte piramide van de Alpamayo. Langs het geweldige Santa Cruz massief komen we in Caraz. Vanaf Huaraz vliegen we weer terug naar Lima.
Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.
We verblijven deze reis in het gebied van de Cordillera Blanca; de keten van witte toppen in het noordelijke Andes-gebergte. Dwars door deze bergketen maken we een trektocht van dertien dagen langs het imposante Santa Cruz massief en de piramidegletsjer van de Alpamayo.
In het programma wordt zo veel mogelijk gewandeld waarbij je ook een aantal hoge passen (tot ruim 5000 meter) oversteekt. Voordat we aan onze trektocht beginnen maken we een aantal dagwandelingen om te acclimatiseren. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om kennis te maken met de vriendelijke Peruaanse bergbevolking.
Na aankomst in Lima reizen we naar Huaraz in het noordelijke deel van de Cordillera Blanca. Tegenwoordig is het mogelijk om te vliegen. Van hier uit maken we een aantal mooie dagtochten. Na de eerste kennismaking en acclimatisatie beginnen we aan onze lange trektocht door de Cordillera Blanca. In dertien dagen doorkruisen we dit gebied met zijn vele besneeuwde toppen tot ver boven de 6000 meter. Twee maal steken we de hoofdketen over, we beklimmen hoge passen en kijken uit op felgekleurde gletsjermeren. We lopen op slechts korte afstand langs het imposante massief van de Santa Cruz en de tot mooiste top uitgekozen piramide gletsjer van de Alpamayo. Die zien we overigens pas vanaf de noordzijde en nog niet vanaf de ‘gemakkelijk’ te beklimmen zuidzijde. Eerst moeten we omhoog over onze eerste hoge pas, de Punta Union (4750 meter) die ons naar de Callejon de Conchucos voert. In deze vallei achter de Cordillera Blanca worden nog maar weinig westerlingen gesignaleerd. In het stadje Pomabamba, ver weg van alles, kunnen we een warm bad nemen in de bronnen waar ook de dorpelingen voor in de rij staan. Vanaf hier gaat onze trektocht verder langs een meer noordelijke route. Langs de prachtige Safuna gletsjer-meertjes en over de spectaculaire Quara Quara pas, waar misschien wel condors boven ons hoofd zullen zweven. Daar komt de perfecte piramidegletsjer van de top van de Alpamayo voor het eerst in zicht. We maken kamp aan de voet van de noordzijde van deze ‘diamant’ en hebben een volle dag om het gebied rondom te verkennen. Bijvoorbeeld door omhoog te lopen naar het vroegere basiskamp en dan een poging doen om misschien wel tot boven 5000 meter te klimmen. Om daar te genieten van een overweldigend uitzicht op de 3 hoge toppen van het Santa Cruz massief. De volgende dag trekken we langs de enkele hutten van het dorpje Alpamayo tot vlakbij dit reusachtige massief. Na het laatste helblauwe gletsjermeer omgeven door wit besneeuwde toppen dalen we langzaam af naar de Callejon de Huaylas.
Het is ook mogelijk om de reis uit te breiden met een trek in de buurt van Cuzco en een bezoek aan Machu Picchu.
Al vroeg vertrekken we naar het vliegveld voor een binnenlandse vlucht naar Huaraz (3090 meter). Na aankomst in Huaraz worden we naar een eenvoudig hostal gebracht waar we twee nachten verblijven. In de buurt van Huaraz maken we twee acclimatisatiewandelingen. De rest van de dag is vrij te besteden. We doen het rustig aan na al het gereis. Huaraz is de centrale plaats in de Callejon de Huaylas. Dit stadje is net als vele plaatsen in de vallei bij de aardbeving van 1970 grotendeels met de grond gelijk gemaakt en dat is te zien. Vanuit de hoofdstraat kijk je naar de besneeuwde toppen van het hoogste deel van de Cordillera Blanca, waaronder de Huascaran. Er is een kleurige markt en in de buurt zijn warme baden (optioneel bezoek aan de Monterrey warme bronnen). Mocht onverhoopt de vlucht niet gaan, dan reizen we met de bus van Lima naar Huaraz.
De Willkacocha is een prachtig meer gelegen in de Cordillera Negra gebergte ten zuidwesten van Huaraz op een hoogte van 3600 meter. We maken hier een acclimatisatie wandeling. We beginnen bij de brug van Santa Cruz village ten zuidoosten van Huaraz. De wandeling is een geleidelijke klim over een lokaal pad, we zullen er Quechua mensen ontmoeten die nog steeds hun traditionele kleurrijke Andes kleding dragen. We komen vlakbij hun traditionele lemen huizen langs en zien hoe ze leven zoals ze al talloze eeuwen doen, omgeven door groenrijke akkers, waar ze tarwe, maïs en aardappelen verbouwen. Wanneer we bij het meer aankomen, staan we versteld ??van het prachtige zicht op het Cordillera Blanca gebergte met zijn hoogste berg Huascaran (6768 meter). We lunchen en genieten van het panorama, voordat we aan onze niet te moeilijke afdaling naar de brug bij Shansha Village beginnen. Op onze weg naar beneden hebben we zicht op de vallei en de Cordillera Blanca pieken. Bij de brug worden we opgepikt en rijden we terug naar Huaraz. Deze acclimatisatie tocht is ongeveer 6 uur.
In de ochtend maken we een wandeling bij de prachtige diepblauwe meertjes in de kloof van Llanganuco. Met uitzicht op de witte toppen vertelt onze gids een legende uit de bergen; het sprookjesachtig verhaal over het ontstaan van de Huascaran (6768 meter) en de Huandoy (6395 meter). In dit gebied zien we ook de polylepsis bomen met hun kenmerkende bruinrood gekleurde, vervellende stammen. Na een mooie wandeling reizen we naar de Humacchuco gemeenschap, een inheems volk dat aan de voet van de bergen Huandoy en Huascaran. Overnachting in guesthouse.
Alle bagage, tenten en de proviand wordt in en op de bus geladen die ons naar het beginpunt van onze trektocht brengt. Daar staan de paarden- en ezelmannen al op ons te wachten. Met hen trekken we de komende 13 dagen door de hoge bergen. Vanaf Cashapampa voert een prachtig wandelpad ons direct al flink omhoog. Het begin is aardig steil en ook de hoogte zullen we kunnen merken. Als we omkijken genieten we van een weergaloos uitzicht over de toppen van de Cordillera Negra die we verder en verder achter ons laten. Gelukkig wordt het al snel wat minder steil en lopen we gemoedelijk, steeds langzaam stijgend naar ons eerste kampplaats Llamacoral of het net iets hoger gelegen Ichiqcocha nabij een fraai bergmeertje.
Het pad voert al verder omhoog. Juist op deze hoogtes ver boven de 3000 meter is er nog grote kans kuddes koeien en paarden te ontmoeten. Die extensieve veeteelt zorgt er voor dat in dit deel van het hoge Andes-gebergte nog veel condors hoog in de lucht rondzweven. Na een halve dag te hebben gelopen, hebben we de keuze, zij die willen gaan rechtsaf naar de kampplek, maar als we nog energie genoeg hebben kunnen we verder omhoog in de richting van het hooggelegen basiskamp, vanwaar tegenwoordig de ‘mooiste berg’, de piramidegletsjer van de Alpamayo, wordt beklommen. Misschien is zelfs het nog hoger gelegen Arhuyacocha meer haalbaar. In Taullipampa slaan we ons kamp op (4150 meter).
Via het groene meer Taullicocha klimmen we langzaam naar de hoge pas Punta Union. Onze inspanningen worden beloond door een fantastisch uitzicht alom. Na de pas dalen we af door een mooie vallei tot aan Tuctupampa waar we kamp maken.
Vandaag stijgen we over de Alto de Pucaraju, een pas van 4650 meter. Om zo de Callejon de Conchucos te bereiken, een door westerlingen nog weinig bezochte vallei ten westen achter de Cordillera Blanca. Na de pas volgt een lange afdaling naar Quisuar om vervolgens weer te stijgen naar onze kampplek genaamd Chicopampa. Deze dag leent zich uitstekend om van dichtbij kennis te maken met de uiterst vriendelijke bevolking en hun leefgewoonten.
Vandaag dalen we verder af en komen aan in Pomabamba, één van de meest verafgelegen dorpjes in de Callejon de Conchucos. In dit nog zeer authentieke dorpje kunnen we ons lekker wassen bij de warme baden, bij de dorpelingen in ieder geval zeer geliefd. We overnachten in een eenvoudig hostal.
Na een kort bezoek aan de ‘bewoonde wereld’ hebben we er wel weer zin in. We staan vroeg op en stijgen vandaag heel geleidelijk van 2950 naar 4000 meter. In de omgeving van Pomabamba is het gebied nog schaars bewoond met hier en daar een piepklein dorpje met de bijbehorende akkertjes, herders en kindertjes. Fotogeniek en in ruil voor een snoepje, broodje of een ballon is iedereen blij. Een flink eind voorbij het dorpje Yanacolpa, waar ook nog een schooltje is, slaan we het kamp op aan een klein, maar helder riviertje.
Vanaf onze kampeerplek voert een soms onduidelijke trail je over twee passen van respectievelijk 4300 en 4250 meter. Het gebied is nu vrijwel verlaten en de grootsheid van het landschap begint langzaam tot je door te dringen. Op de tweede pas heb je een prachtig uitzicht op de toppen van de Pucahirca en Tayapampa. Verder naar het noorden zie je het losstaande massief van de Champará. Huilca is de naam van een grote vlakke plek waar herders hun vee laten grazen en waar we alpaca’s (soort lama) van dichtbij kunnen aanschouwen. Soms hangen er grote lappen vlees te drogen in de zon. Op de strodaken van de enkele hutten liggen nog de restanten van huiden, koppen en poten van het geslachte vee. Onze kampplaats Safuna ligt wat hogerop in het dal op 4200 meter.
We staan vroeg op om eerst nog omhoog te lopen naar de twee Safuna meertjes, je ziet daar op ongeveer 300 meter van de oever o.a. de gletsjer van het Pucahirca-massief. Daarna stijgen we 300 meter naar de Mesapota pas, dalen licht en stijgen vervolgens al contourend weer naar 4530 meter naar het kampement vlak onder de Quara Quara pas.
In een dik uur stijgen we naar de volgende pas (4830 meter). Boven op de pas kunnen we een flinke wind verwachten. Soms ligt er wat sneeuw en vaak zien we hier vlak boven ons condors zweven in de wind. Het uitzicht is fantastisch. Voor ons liggen de zesduizenders Quitaraju en Santa Cruz. Als we aan onze afdaling beginnen komt langzaam de perfecte piramidevorm van de Alpamayo beter in zicht. De sneeuwtop steekt uit boven een rechte rotswand met daaronder een groen gletsjermeer, omzoomd door bruingrijze morenen. Rond de middag slaan we onze tenten op naast een mooie (was)rivier. `s Middags gaan degenen die dat willen alvast naar het mooie uitzichtpunt boven op de morenen.
Een dag om lekker niks te doen in het fraai gelegen kamp. Meer actievelingen kunnen natuurlijk omhoog in de richting van het voormalig basiskamp van waaruit tot voor kort de perfecte ijspiramide door de specialisten werd beklommen en een fantastisch uitzicht op de Santa Cruz is. Degene die nog energie over hebben kunnen proberen naar een hoogte van 5000 meter te klimmen.
Vanuit ons fraaie kamp onder de Alpamayo gaat ons pad eerst een paar uur zeer geleidelijk naar beneden langs de flank en over de dalbodem van de vallei. We passeren restanten van pre-Inca culturen en komen langs het piepkleine dorpje Alpamayo dat slechts uit enkele hutten bestaat.
Dan volgt er een directe en gestage, zigzaggende klim van ongeveer 700 meter naar een pas met mooi uitzicht. Tweehonderd meter verder naar beneden komen we bij een kleine kampplaats tegen de flanken van de berg aangeplakt. Een relatief klein, maar zeer knus plekje dat je in je herinneringen mee zult dragen.
De Paso de los Cedros is een tweeling-pas die toegang geeft tot het Santa Cruz massief. Als we deze pas over zijn wacht ons een verpletterend uitzicht op de toppen van de Santa Cruz die steil oprijzen achter het knalblauwe Laguna Cullicocha. Na een uitgebreid genieten van dit wonderbaarlijk mooie uitzicht dalen we af naar de natuurlijke stuwdam in dit meer. Vanaf daar loopt een kleine pas omlaag langs duizelingwekkende afgronden met prachtige watervallen, polylepsis of queñoa bomen en nog meer blauwe meertjes. In de verte komt de Callejon de Huaylas weer in zicht. Hoog langs de flank van de berg blijven we nu afdalen tot aan het dorpje Hualcayan, bij de gelijknamige pre-Incaruïnes. Helaas zijn de grafkamers zijn door de plaatselijke bevolking in gebruik genomen als aardappelopslagplaats en de schedels zijn geroofd door tandheelkunde-studenten die goedkoop oefenmateriaal zochten. Eventueel kan er voor gekozen worden om de nacht door te brengen op het op 3950 meter gelegen Calamina, waarvandaan mooie uitzichten over de Cordillera Negra bij een mooie zonsondergang. De pittige afdaling wordt daarmee minder lang en schuift daarmee gedeeltelijk door naar de volgende dag.
Vandaag lopen we naar de hot springs van Huancarhuas, een wandeling van 3 tot 4 uur. Na een bezoek aan de hot springs en een lunch, lopen we nog zo`n 3 kilometer naar Cashapampa, hier wacht de bus op ons die ons naar Caraz brengt. Hier kunnen we nog even bijkomen van de vermoeienissen van de trek, kleren wassen en het aimabele stadje nog eens rondstruinen. Het plein, de markt, de restaurantjes en de vriendelijke mensen maken het hier tot een aangenaam vertoeven. Misschien is er ’s avonds op één van de pleinen nog wel een feest.
Vandaag reizen we terug naar Huaraz, waar we morgenochtend een vlucht nemen naar Lima. Rest van de dag vrij te besteden.
In de ochtend vliegen we van Huaraz terug naar Lima. De rest van de dag is vrij te besteden. Mocht onverhoopt de vlucht niet gaan, dan reizen we met de bus van Huaraz naar Lima.
Overdag heb je in Lima nog tijd de stad en haar bezienswaardigheden te bezoeken. `s Avonds nemen we dan de vlucht terug naar Amsterdam, waar we de volgende dag aankomen.
Het is mogelijk om de reis uit te breiden met een trektocht in de buurt van Cuzco en een bezoek aan Machu Picchu. De reis wordt dan totaal 27 dagen. Hieronder vind je de beschrijving van de Salkantay trek. Je reist dan in een internationale groep Minimum aantal deelnemers is 1, maximum aantal deelnemers 12. Je kunt ook kiezen voor de klassieke Inca trail, die is een dag korter of voor een trek naar de archeologische site van Choquequiraw.
Een ochtendvlucht brengt je van Lima naar Cuzco. In deze voormalige hoofdstad van het Incarijk is veel te zien. De muren van de oude huizen in de smalle straatjes tonen het ongeëvenaarde Inca-steenwerk. Enorme steenblokken zijn vrijwel naadloos aaneengesloten, ondanks de vele hoeken waarin de stenen gevormd zijn. Poorten en deuren hebben soms ook nog de typerende trapeziumvorm. Op de markt zie je Indiaanse mensen met prachtige klederdrachten.
We worden vroeg opgehaald bij het hotel, rond 05:00 uur, voor een avontuurlijke rit van ongeveer vier uur naar het pittoreske stadje Mollepata (2800 meter). Mollepata is een aantrekkelijk stadje gebouwd op de hellingen van het bovenste deel van de Apurimac rivier vallei, Vanaf hier is het nog een korte rit naar Challacancha (3675 meter), het startpunt van de trektocht. De lastdieren worden klaargemaakt en het team maakt zich gereed voor de wandeling. De wandeling duurt ongeveer 3 uur over een rotsbedweg naar de eerste camping in Soraypampa (3900 meter). Onderweg krijg je de kans om de bijzondere flora en fauna van de Andes te bewonderen. En het hoogtepunt? De majestueuze Salkantay-berg, die trots boven de vallei en de de omliggende toppen uittorent. Voor wie zich goed voelt, is er de mogelijkheid om een extra acclimatisatiewandeling naar het Humantaymeer (4250 meter) te maken. Dit pad leidt je in 1,5 uur omhoog naar het kristalheldere meer, waarna je in ongeveer een uur weer afdaalt naar Soraypampa. Overnachting in tent (maaltijden ontbijt, lunch, diner)
Klim naar Soraypampa: 225 meter / Hoogste punt: 3900 meter / Afstand tot Soraypampa: 7 km / Looptijd: 3 uur
Humantaymeer vanuit Soraypampa: Stijging: 350 meter / Daling: 350 meter / Hoogste punt: 4250 meter / Afstand: 4 km / Lopen: 2,5 uur
Vandaag is een van de hoogtepunten van de reis, over de Abra Salkantay bergpas (4630 meter), net onder de indrukwekkende Salkantay.
De dag begint vroeg, we verlaten Soraypampa en gaan omhoog naar het gletsjermeer van Soyrococha (4470 meter). Vanaf hier wordt het pad steiler, waardoor het lopen op dit gedeelte langzaam gaat. We bereiken de Abra Salkantay bergpas, het hoogste punt van deze trek! Het uitzicht is adembenemend. Aan de ene kant zie je de ijzige gletsjers van de "Savage Mountain", terwijl de andere kant een vallei langzaam overgaat in groene, tropische vegetatie. . Er is ook een spectaculair uitzicht op bergtoppen zoals: Humantay, Tucarhuay en Pumasillo. Na een korte pauze dalen we af langs het Humantay-meer, naar Ichupata en Huayraccmachay. De kale berggebieden maken langzaam plaats voor het weelderige groen van de tropische jungle, met zijn dichte bossen en verrassende flora. De dag eindigt in Chaullay (2865 meter), in een totaal ander klimaat en atmosfeer dan de dag ervoor. Overnachting in tenten. (maaltijden ontbijt, lunch, diner)
Stijging: 730 meter / Daling: 1765 meter / Hoogste punt: 4630 meter / Afstand: 17,5 km / Lopen 8-9 uur.
Het pad deze dag is erg mooi, een golvend pad stroomafwaarts door prachtig nevelwoud, gevolgd door koffieplantages en tropische boomgaarden van passievrucht, papaya en avocado, met torenhoge bergen aan weerszijden van ons. De vegetatie is zeer dicht en we zien een verscheidenheid aan orchideeën en indrukwekkende watervallen ongeveer 80 meter hoog. We kamperen in Lucmabamba. (maaltijden ontbijt , lunch, diner)
Afdaling: 735 meter / Hoogste punt: 2130 meter / Afstand: 19,7 km / Lopen 5-6 uur.
Vandaag is de laatste wandeldag. Een geleidelijke klim bergop door weelderige sub-tropische bossen brengt ons naar Llactapata (2740 meter). Deze site werd voor het eerst ontdekt door Hiram Bingham in 1915, vervolgens weer verloren en herontdekt in de jaren 1980. Hier hebben we een prachtig zicht op de achterzijde van Machu Picchu en haar omringende bergtoppen. Na een bezoek aan de ruïnes van Llactapata dalen we af richting de Urubamba-vallei en komen uiteindelijk bij de waterkrachtcentrale. Aan de overkant van de brug wacht het treinstation, het laatste einde van deze onvergetelijke trektocht.
Een geweldige treinreis van 30 minuten brengt ons naar Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu. We overnachten in Aguas Calientes (1950 meter) in een hotel. (maaltijden ontbijt, lunch, diner)
Stijging: 680 meter / Daling: 985 meter / Hoogste putn: 2815 meter / Afstand: 12 km / Lopen 4-5 uur
Vandaag begint vroeg, na het ontbijt, nemen we de eerste bus naar Machu Picchu. We arriveren bij de ingang zodra de site opengaat. We krijgen een 2 uur durende rondleiding waarin je meer leert over de fascinerende Inca-cultuur en de belangrijkste delen van de indrukwekkende citadel bezoekt. Na deze onvergetelijke ervaring, keren we terug naar Aguas Calientes. Hier nemen we de trein naar Ollantaytambo, gevolgd door een rit van 2 uur terug naar Cuzco, waar we in een hotel overnachten. (maaltijd ontbijt)
`s Ochtends of in de loop van de middag vliegen we terug naar Lima. (maaltijd ontbijt) Heb je een vroege vlucht dan heb je overdag in Lima nog tijd om de stad en haar bezienswaardigheden te bezoeken. `s Avonds vliegen we terug naar Amsterdam waar we de volgende dag aankomen.
Wie wil kan ook nog 1 dag of enkele dagen langer in Cuzco blijven. De vluchten van Cuzco naar Lima gaan dagelijks. Ook is er iedere dag een vlucht van Lima naar Amsterdam.
Heen | Terug | Prijs | Ticket vanaf | ||
---|---|---|---|---|---|
14 jun 2025 | 14 jun | 04 jul 2025 | € 2675 | op aanvraag | Boeken Optie |
23 aug 2025 | 23 aug | 12 sep 2025 | € 2750 | € 1575 | Boeken Optie |
* lokaal vervoer en transfers, m.u.v. eventuele facultatieve excursies in Lima, Huaraz en Caraz
* luchthaven transfers (indien groepsvlucht via ons geboekt is)
* retourvlucht Lima-Huaraz inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffing (op basis van beschikbaarheid, als het laagste tarief niet meer beschikbaar is volgt er een vluchttoeslag)
* alle maaltijden tijdens de trek m.u.v. lunch en diner in Pomabamba
* alle overnachtingen in Lima, Huaraz, Pomabamba en Caraz in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt
* tijdens de trek overnachting in tweepersoonstenten
* tijdens de treks Peruaanse Engelssprekende gids, paarden/ezels voor bagage vervoer, keukenploeg
* het laten dragen van 12 kg persoonlijke bagage tijdens de treks
* medicijn- / EHBO-kit
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant
* retourvlucht Amsterdam-Lima (deze kan via ons geboekt worden)
* luchthaventransfers (indien vluchten niet via ons geboekt of afwijken van de groepsvlucht)
* extensie naar Cuzco
* retourvlucht Lima-Cuzco indien extensie gewenst is (deze kan via ons geboekt worden)
* toeslag eenpersoonstent € 75,--
* wijzigingskosten € 35,--
* vaccinaties
* reis- en annuleringsverzekering
* door de Peruaanse overheid te heffen entree voor de Cordillera Real (indien van toepassing)
* fooien lokale staf
* maaltijden wanneer niet op trek en in hotels
* persoonlijke uitgaven (frisdrank, souvenirs, alcoholica)
* vervoer naar en van Schiphol
* excursies wanneer niet vermeld in de dag-tot-dag beschrijving of aangegeven als facultatief
Minimaal 6 reizigers
Maximaal 12 reizigers
De reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende gids
De reis kan ook vanaf 4 reizigers gegarandeerd worden, er is dan een toeslag van € 420,-- per persoon.
Prijs als je reist in een internationale groep
3 juli 2025 |
10 juli 2025 | € 995,-- Exclusief ticket |
11 september 2025 | 18 september 2025 | € 995,-- Exclusief ticket |
Prijs als je in prive groep wilt reizen, vanaf 2 personen mogelijk
3 juli 2025 |
10 juli 2025 | € 1195,-- Exclusief ticket |
11 september 2025 | 18 september 2025 | € 1195,-- Exclusief ticket |
* luchthaventransfers Cuzco
* 2 overnachtingen in Cuzco op basis van tweepersoonskamer inclusief ontbijt
* 1 overnachting Aguas Calientes
* vervoer naar beginpunt trek
* entree Machu Picchu
* overnachting in tweepersoonstenten inclusief comfortabel slaapmat
* maaltijden tijdens de trek vanaf start trek tot ontbijt in Aguas Calientes
* flessen water
* plunjebaal voor je bagage (7 kg) tijdens de trek
* paarden en paardenmannen voor de bagage
* treinkaartje van Aguas Calientes naar Ollantaytambo.
* vervoer met gedeelde bus van Ollantaytambo naar Cuzco
* Engelsprekende gids op trek en in Machu Picchu
* EHBO-kit
* retourvlucht Lima-Cuzco (deze kan via ons geboekt worden, vanaf ± € 250,--)
* maaltijden in Cuzco en Machu Picchu
* extra entree Huayna Picchu ± USD 30,-- p.p. of Montaña Picchu ± USD 25,-- p.p. Dit is een aanvulling op de Machu Picchu entree (onder voorbehoud van beschikbaarheid)
* toeslag eenpersoonstent/-kamer € 140,--
* lunch, diner dag 20, 25 en 26
* fooien
* persoonlijke uitgaven (frisdrank, souvenirs, alcoholica)
Minimaal 4 reizigers (2 reizigers als je voor privé groep kiest)
Maximaal 12 reizigers
Je reist in een internationale groep.
Vertrek 14 jun 2025 | Op aanvraag | |
Bij de reis van 14 jun 2025 vlieg je van Amsterdam naar Lima. Het vluchtschema is als volgt: |
||
14 juni Amsterdam-Lima (eventueel met 1 overstap) 3 juli Lima-Amsterdam (eventueel met 1 overstap) * * aankomst volgende dag |
Boek deze reis | |
Vertrek 23 aug 2025 | Vanaf € 1575.00 |
![]() |
Bij de reis van 23 aug 2025 vlieg je met KLM van Amsterdam naar Lima. Het vluchtschema is als volgt: |
||
23 augustus Amsterdam-Lima (eventueel met 1 overstap) 11 september Lima-Amsterdam (eventueel met 1 overstap) * * aankomst volgende dag |
Boek deze reis | |
Een greep uit de reviews:
Thomas
16-09-2018
Gemiddelde beoordeling: 8,8
Wens en/of verwachting: Mooie trek, wandelingen & uitzicht.
Meeste indruk: Uitzichten op Alpamayo, passen.
Ervaring: Hele vriendelijke en professionele lokale staf, erg mooie route uitgezocht, goede prijs/kwaliteit verhouding, prettige communicatie met Nunatak medewerkers in Nederland.
Aanbeveling: Ja
Mariëlle
16-09-2018
Gemiddelde beoordeling: 8,8
Wens en/of verwachting: Anders dan Himalaya, waar ik veel trekkings heb gedaan.
Meeste indruk: De passen (en kampplekken) met geweldig uitzicht, de vele meren (en het paddleboard uitstapje daarop bij dagwandeling), markt Caraz. en het is geen plek maar we hadden echt een heel erg leuke en goede gids (Edwin), en ook Alberto heeft ons echt fantastisch begeleid. dat maakt van een 8 een 9.
Ervaring: Het is een trekking die veel dagen boven de 4000 m blijft, en dat is ook de uitdaging. Er zijn geen torenhoge beklimmingen (max 4900m) maar de beloning zit hem in de enorme gletsjers en witte toppen waar je steeds zo dichtbij bent, alle kleuren blauwe meren, de uitzichten van de passen en de kampplaatsen, de kleurrijke vriendelijke mensen, wilde en niet wilde dieren, ruïnes onderweg, en de laatste dag afgesloten met een heerlijk warm thermaal bad. Ervoor en erna kwamen we meer in dorpjes, op de markt (kochten we heerlijk fruit en avocado's), en aten we goddelijke ceviche in Lima. (Dit alles begeleid door de onvermoeibare Alberto die ons zelfs liet paddleboarden op een bergmeer en zelf het gezelligste restaurantje van Caraz heeft en gids Edwin die ons ontzettend veel over Peru heeft verteld).
Aanbeveling: Ja
Erim
13-09-2018
Gemiddelde beoordeling: 8,8
Wens en/of verwachting: Wandelen in de bergen, genieten van mooie uitzichten in een ander werelddeel en natuurlijk bezoek aan machu picchu.
Meeste indruk: Machu Picchu en gehele cordillera blanca.
Ervaring: Goede organisatie, prachtige tocht, 100% genieten.
Aanbeveling: Ja
12-09-2018
Gemiddelde beoordeling: 8,3
Wens en/of verwachting: -
Meeste indruk: -
Ervaring: De sneeuw op de bergtoppen en de prachtig blauwe meertjes onder de gletsjers.
Aanbeveling: Ja